Je kunt mosselen op verschillende manieren bereiden. Drie heerlijke mosselrecepten vindt u in ons kleine KLARA kookboek.

Maar hier voor u mosselen met spinazie op zijn Italiaans  https://youtu.be/xZAAasARc90

Ingrediënten (4 personen)

2 kg Zeeuwse mosselen
1,5 kg verse bladspinazie
1 bol knoflook
400 g spaghetti
600 g eekhoorntjesbrood
2 rode uien
100 g gerookt buikspek
50 g boerenboter
1 bosje bladpeterselie
100 g Parmezaanse kaas, geschaafd

Bereiding

Leg de knoflook in de gloeiende houtskool of op de barbecuerooster en laat zacht worden. Kook de spaghetti beetgaar (al dente). Maak het eekhoorntjesbrood schoon. Pel en snipper de uien. Snijd het spek in blokjes. Zet een wok op het vuur en smelt er de boter in. Roerbak de uien en het spek. Doe er de paddenstoelen en de onder stromend water gewassen Zeeuwse mosselen bij, en bak ze ongeveer 4 minuten tot ze open zijn. Voeg er de gekookte spaghetti aan toe en roer om. Doe de gewassen spinazie erbij. Snipper de peterselie fijn en strooi hem over de spaghetti. Werk af met Parmezaanse kaas.

Nieuwsgierig geworden naar de mosselrecepten van Stichting KLARA ? Bestel het kleine KLARA kookboekje dan hier via het contactformulier. Ga langs bij Vers&Lekker of  de VVV’s van Haamstede en Zierikzee, of kijk onder de knop ‘sponsoren’ voor alle andere verkoopadressen!

 

Leave a Reply