Het was schitterend weer op 26ste traditionele Burghse Dag. Dorpsbewoners, groot en klein hadden zich voor deze dag in de traditionele Zeeuwse kledij gestoken. In het Ot en Sien straatje konden de kinderen pony rijden en meedoen met ouderwetse spelletjes zoals koekhappen en op stelten lopen. In de Ring streden de ringrijders in hun prachtige met bloemen versierde sjeesjes, om de felbegeerde ‘Burghse Peer’. Op de boerenmarkt kon men zich vergapen aan  talloze old-timers, oude brommers en tractoren. Ook stond er een echte ouderwetse dorsmachine te ronken! En voor een euro konden de kinderen hun eigen springtouw draaien bij de touwslager.  Op ‘t Hoge Burgh werden paarden beslagen en de hoefsmid liet ook een stukje creatief werk zien. Er werd dressuur gereden. Er waren optredens en muziek op de tent achter ‘ de Burghse Schole ‘ en de verschillende boeren-dweilbandjes maakten dit bijzondere dorpsfeest compleet.

Op een eg, getrokken door drie echte ‘KLARA’-paarden, konden  kinderen een rondje meerijden. Dat was nog eens leuk! Verder werden op de boerenmarkt allerlei Zeeuwse lekkernijen verkocht. Zien jullie ook ons KLARA kookboekje liggen? We verloten zo’n kookboekje. Er staan veel authentieke Zeeuwse recepten in. Om mee te doen moet je wel weten wie er in de kraam stond én je moet weten waar de opbrengst van het kookboekje voor gebruikt wordt. Gebruik het contactformulier voor je antwoorden. Graag inleveren vóór 1 oktober.

Leave a Reply