De bekende Groese jaarmarkt vindt morgen 27 juli plaats. De markt wordt voor de 50ste keer gehouden. Ook de cliënten van Juutsom nemen weer deel aan dit evenement.

De Juutsommers zijn vooral actief in de Slijkstraat, de straat die bekend staat als ‘ het Groese museumstraatje’.

U kunt bij een van de Juutsommers een kaartje kopen voor het gezellig ingericht museumpje voor oude ambachten. Het  museum is ondergebracht in een aantal panden naast elkaar. Zo vormt het een heel straatje. Kom je binnen, dan lijkt alsof je langs en door verschillende ateliers loopt, waar zojuist nog iemand aan het werk was: vast even wat drinken of kletsen bij de buurman, ‘de twee Duiven’.

Op het lommerrijke terras van ‘de twee Duiven’ kunt u terecht voor een heerlijk kopje koffie, thee of een refreshment, geserveerd met een bolus of een echte Groese paptaart. Net wat u wilt ! De Juutsommers zullen u met gepast enthousiasme bedienen.

Aan de kramen van Juutsom kunt u terecht voor  o.a. lekkere jam van Zeeuwse bodem en hun inmiddels beroemde, zelf gebakken, dunne, zoete, knapperige Zeeuwse wafeltjes.

Natuurlijk is een bezoek aan het winkeltje ‘Vers en lekker’, een must! Dit gezellig winkeltje wordt ook gerund door cliënten van Juutsom. U kunt er terecht voor kleurig houten speelgoed, prachtige wolproducten, en aardige cadeaus.

Vergeet niet om aandacht te schenken aan de  rode en witte Elmare wijnen. Niet alleen de wijnen, ook de Elmare rode port en de heerlijke appel- en perensap dragen het keurmerk ‘Zéker Zeeuws’. Al deze producten worden geproduceerd op de Catharina hoeve. Juutsommers worden betrokken bij de oogst, maar ook bij de verzorging van de druivenranken, de appel- peren- en notenbomen. De manier waarop de Juutsommers vanaf het lenteseizoen tot aan de herftst, betrokken worden bij het maken van deze echt Zeeuwse producten, ervaren zij als een betekenisvolle en functionele dagbesteding. Het werken in de buitenlucht, het ervaren van de seizoenen, de onderlinge contacten en het werken zonder druk werkt, doet hen goed.

Stichting Klara beveelt de Elmare wijnen en de Elmare port warm bij u aan!

Een hele gezellige jaarmarkt toegewenst in ‘de Groe’ !

Leave a Reply