In september lanceert Koen van der Plas zijn boek over Nederlandse wijnen, Wijn & Spijs. Van der Plas is sommelier van het driesterrenrestaurant Manoir Inter Scaldes in Kruiningen. Om zijn boek te kunnen schrijven trok van der Plas door Nederland. Hij ondervond dat het wijnbouwvak geen exact vak was: elke wijnboer gaat op zijn eigen manier te werk, terwijl elke bodem zijn eigen basis geeft aan de smaak van de wijn. Koen kwam tot de conclusie dat de Nederlandse wijn de gastronomische gerechten in toprestaurants heel goed kunnen vergezellen. Voor zijn boek maakte hij uit de 90 wijnen van wel 30 wijnboeren, een selectie. Eén van zijn verhalen gaat over de Zeeuwse wijn van de Kleine Schorre. Een verrassende bijkomstigheid: In Klara’s kleine kookboek wordt deze wijn samen met de Zeeuwse wijn van de Catharinahoeve in Waterlandkerkje, aanbevolen bij de authentieke Zeeuwse gerechten uit dit kookboek.

Wist u trouwens dat enkele cliënten van zorgboerderij Juutsom meewerken met het snoeien en verzorgen van de wijnstokken op de Catharinahoeve? Zij beleven daar een zinvolle dagbesteding aan!

KLARA, zo sterk als haar hoeven.

 

Leave a Reply