de voerman leidt zijn paarden. Deel van een foto van Jimmy Nelson

de voerman leidt zijn paarden. Deel van een foto van Jimmy Nelson

EUPN0584 Strao 2024 is hét moment geworden, waarop het oude bestuur van de vriendenstichtring ‘Stichting KLARA’, haar werkzaamheden ‘aan de muur hangt’ ( zie schilderij van Carel Adriaans). Wij, de eerste bestuursleden kijken terug op 17 fijne en vruchtbare jaren.

Waarom met Strao en waarom deze verandering?

foto van Jimmy Nelson. Een knipoog naar Strao  : deze Zeeuwse schonen spoelen hun voeten in het zoute zeewater

foto van Jimmy Nelson. Een knipoog naar Strao : deze Zeeuwse schonen spoelen hun voeten in het zoute zeewater

kitty Strao is de frisse start na de winter. Strao luidt het nieuwe begin van de lente in en daarmee de start van de werkzaamheden op het land. De  drie oude bestuursleden, symbolisch weergegeven met de foto van Jimmy Nelson,  wassen hun voeten in zee, net zoals de Zeeuwse werkpaarden met Strao doen. Zij maken symbolisch de weg vrij voor een nieuw begin, een nieuwe start met een groep nieuwe bestuursleden en een nieuwe voerman (voervrouw) als voorzitter.

 

‘KLARA! Juutsom …hoooo!’ zingt Adrie Oosterling in zijn lied over KLARA, de Zeeuwse knol. Juutsom is het sein voor KLARA, dat er een wending komt. De voerman leidt KLARA na het seintje links of rechtsom, vermindert vaart of spoort juist aan…

Het Zeeuws trekpaard staat symbool voor werkkracht, energie, stabiliteit en goede samenwerking

Het Zeeuws trekpaard staat symbool voor werkkracht, energie, stabiliteit en goede samenwerking

Juutsom is ook de naam voor de zorgboerderij waar de stichting voor werkt. Cliënten worden er opgevangen, ondersteund en begeleid, om een wending in hun leven te kunnen maken. Stichting KLARA ondersteunt Juutsom bij projecten,  activiteiten en al die extra’s die  niet van het zorgbudget bekostigd kunnen worden.

 

 

 

 

Afgelopen jaar had er op de zorgboerderij een ingrijpende verandering plaats:  Juutsom was bereid om de cliënten van de dichtbij gelegen zorgboerderij Jodi St.Pier op te vangen. Jodi St. Pier hield namelijk op te bestaan. In goed overleg kon ook het voltallige personeel een plek krijgen op zorgboerderij Juutsom. Jodi St Pier had net als Juutsom, haar eigen vriendenstichting. De bestuursleden van Stichting KLARA hebben een eerbiedwaardige  leeftijd bereikt (73, 80 en 93 jaar). De verandering op de zorgboerderij was de trigger om ook van richting te veranderen: ‘Juutsom!’. Zo kwamen zij overeen dat het bestuur van vriendenstichting van Jodi ST.Pier, de taken van het totale bestuur van stichting KLARA zou overnemen. En dit moment is nu gekomen. Met Strao 2024, met een verwijzing naar de rituelen van de eeuwen oude paardentraditie uit de landbouw wereld. Klaar en fris om gezamenlijk de schouders te zetten onder de toekomstige werkzaamheden !

de Burghse paarden van Ron Brink zag u ook vaak langskomen bij mijn berichten

de Burghse paarden van Ron Brink zag u ook vaak langskomen bij mijn berichten.

 

konten strao 2023

 

 

 

 

 

Nieuws:

De facebookpagina wordt overgenomen door Chabelli. Chabelli gaat ook deze officiële website van Stichting KLARA  www.stichtingklara.nl) beheren en bijhouden.

Vanaf deze plaats bedank ik Tom Boogerd, die onze website ontwierp, deze website beheerde en ons al die 17 jaren bijstond bij al onze digitale onmogelijkheden en moeilijkheden. Tom was ook de designer van het eerste en tweede KLARA’s kleine Zeeuwse Kookboekje en van de’ Klaar-op-jes’.  Hij is ook de inspiratiebron, ideeëngenerator en grondlegger voor de recepten voor het derde nieuwe kookboekje, waar Sandy reeds aan werkt. De recepten voor het nieuwe kookboekje zijn gebaseerd op de Zeeuwse producten die gemaakt worden op de Catherinahoeve. Deze producten worden verkocht in Vers& Lekker!  De opbrengst is natuurlijk voor de Zorgboerderij.

Vanaf deze plek wensen wij, de oude garde, het jonge bestuur hele fijne en vruchtbare jaren toe!

de nieuwe garde. Deze foto werd gemaakt door Kees de Kraker

de nieuwe garde. Deze foto werd gemaakt door Kees de Kraker

 Stichting KLARA, verjongd, fris en “zo sterk als haar hoeven” !

 

 

 

Leave a Reply