“Wintertijd is de tijd voor comfort, voor goed eten en warmte, voor aanraking van een vriendelijke hand en voor een gesprek bij het vuur: het is de tijd voor thuis. Dan komt de lente en het leven begint opnieuw” – Rumi.

De Winter , een tijd van bezinning, reflectie en gerieflijkheid. De Lente luidt een nieuwe start in en nieuwe groei. Volgens de traditie van het Schouws boeren landleven wordt deze overgang gevierd met “de Strao”. In een indrukwekkende stoet rijden de mooi versierde werkpaarden naar het strand. Daar worden de paardenvoeten in zee gewassen en worden door het zoute water ontsmet. Dat is nodig na de lange winter op stal. Opgefrist en ” zo sterk als hun hoeven”, kan het werk in het nieuwe voorjaar met nieuw elan beginnen.

Dit geldt nu ook voor Stichting KLARA. De oude bestuursleden worden opgevolgd door nieuwe, jonge mensen. Zij gaan met enthousiasme verder met stichting KLARA. Zij gaan verder:  ‘zo sterk als haar hoeven’.  U hoort er nog van.

kitty stroa

Wanneer je het traditionele evenement  “Strao” wilt bijwonen, dan kan dat op de volgende data: Renesse 10 februari,  Burgh-Haamstede 17 februari, Noordwelle 24 februari, Ellemeet 2 maart en als afsluiter : Serooskerke 16 maart.

Leave a Reply