Ook in het Zeeuwse zijn er gebieden waar 40 weken voor Pasen, drie dagen lang Carnaval gevierd wordt. Deze vrolijke Carnavalstijd wordt afgesloten met de serieuze ‘As- woensdag’, de dag van bezinning. En daarmee begint de vastentijd. Overlevering leert dat ‘As-woensdag’ dan géén ‘gehaktdag is’. In plaats van gehakt eet men nu haring. Hier komt het traditionele ‘haring-happen’ vandaan. Haring is een vette, gezonde vis, die makkelijk te verteren is. Zo zorgt het ‘haring-happen’ voor het bijkomen van de Carnaval én voor een goede start voor de komende vasten periode. Verse haring wordt doorgaans geserveerd met een gesneden uitje. Haring op zijn Zeeuws wordt echter geserveerd met vers gehakte Zeeuwse uitjes én met wat zeekraal! Haring nog nooit op deze manier gegeten? Proeven kunt u bij Adriaan van Moort van de Viskiosk op de markt.

Bezoek de sponsorpagina voor meer Zeeuwse producten en culinairiteiten.Vergeet ook het echt Zeeuwse KLARA kookboekje niet .

U steunt er een goed doel mee en maakt

KLARA zo sterk als haar hoeven

 

 

Leave a Reply