Wat een onstuimig en wisselend weer hebben we de laatste twee weken gehad! Van hittegolven met schrale wind werden we geslingerd naar tropische regenbuien met zwaar onweer en heftige stormen. De natuur had veel last had gehad van de droogte, deed zich nu tegoed aan het water. Vooral de bomen konden zich niet weren tegen de heftige wind. Zo ook de walnotenbomen. Zij lieten naast hun blad, veel van de jonge, groene bolsters vallen.
Die jonge groene bolsters vormen het hoofd ingrediënt voor een heerlijk likeurtje!
Dit heb je nodig
• 30 groene walnoten
• 1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd
• 2 kaneelstokjes
• 5 kruidnagels
• een zesde van een citroen
• 300 g suiker
• 1 fles wodka of jenever
• 250 ml water
Zo ga je te werk
• Spoel de walnoten, snij in vier en doe ze in een goed schoongemaakte fles. Draag hiervoor latex handschoentjes, want het bruingele vocht is slecht afwasbaar.
• Voeg de rest van de ingrediënten toe, en sluit goed af. Laat 2 maanden staan, maar schud om de paar dagen goed op.
• Schenk het na 2 maanden door een neteldoek, en verdeel de likeur over kleinere flesjes. Het drankje is nu drinkbaar, maar als je kunt wachten, laat dan nog 3 maanden rijpen. Dan is je walnotenlikeur nóg lekkerder!
Categorie: Klara's Kookboekje, Nieuw evenement, Nieuws
0 Comments